18 May 2011

TTO, İş-Kur ve Merinos döşemecilik kursu için protokol imzaladı. Törende konuşan Merinos Genel Müdürü Feza Çiftçi müjdeyi verdi: Torbalılı çalışan sayımızı iki katına çıkaracağız.
Torbalı sınırlarında faaliyet gösteren fabrikaların ilçe dışından işçi çalıştırdığı eleştirilerini kamuoyunda sık sık ifade edilirken Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) bu konudaki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İlçedeki vatandaşların istihdam edilmesi ve sizlik oranını düşürmek için fabrikalarla ortak kurs açan TTO dün de İşKur ile birlikte Merinos’la istihdam garantili bir kurs açtı. Kursun sonunda ise Merinos Genel Müdürü Feza Çiftçi, Torbalılılara istihdam sözü verdi. Personellerinin yüzde 40′ının Torbalılı olduğunu söyleyen Feza Çiftçi: “Torbalı’da yatırım yapıyoruz ve buradaki insanlara öncelik veriyoruz. Torbalılı personel sayımızı iki katına çıkartacağız” diye konuştu.
İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ
Daha önce İŞ-Kur ile birlikte kaynakçılık, mobilya ustası ve CNC kursları açan TTO yeni bir kursa daha imza atıyor. 2 hafta sonra başlayacak olan kurs için dün imza töreni yapıldı. İmza törenine İş-Kur Müdürü Mehmet Nayman ,Merinos Genel Müdürü Feza Çiftçi, TTO Başkanı Behçet Çınar ve Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun katıldı. Atılan imzaların ardından açıklama yapan Behçet Çınar: “İşsizlik sorununun çözümü için üstümüze düşen görevi yapmaya devam ediyoruz. Fabrikaların aradıkları özelliklere sahip vasıflı eleman yetiştirmek için girişimlerimiz devam ediyor. Merinos’a kurs konusunda gösterdikleri destek dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
MOBİLYA DÖŞEMECİLİĞİ KURSU AÇILIYOR
Torbalı Ticaret Odası ve İşKur’un hayata geçirdiği ‘İstihdam Garantili’ kurslar tek tek açılmaya devam ediyor. Fabrikalarla yapılan girişimler sonrasında açılmaya başlayan kurslara dün bir yenisi daha eklendi. İlk olarak Alfemo ile açılan ‘Mobilya Döşemeciliği’ kursunun ikincisi Merinos’ta açılacak. Yüzde 50 istihdam garantili kurs için 40 kişi alınacak. 3 ay sürecek olan kursta 480 saatlik bir eğitim verilecek. 1 Haziran’da Merinos üretim tesislerinde verilecek eğitim 23 Ağustos’a kadar devam edecek. Eğitimler 08.3015.20 saatleri arasında verilecek. Kurs için 2235 yaş arası askerliğini yapmış en az lise mezunu erkekler alınacak. Kursiyerlerin 15 liralık yevmiyeleri ve sigortaları İşKur tarafından karşılanacak. Kurs için seçmeler 30 Mayıs’ta saat 10.00′da TTO’da yapılacak.
HEDEF DÜNYANIN EN İYİSİ OLMAK
5 yıl önce 10 bin metrekarelik bir alanda hizmet vermeye başlayan Merinos, kısa süre içerisinde hizmet alanını 160 bin metrekareye çıkardı. Şuanda ise 500 bin metrekarelik inşaat alanı bulunuyor. Halı sektöründe olduğu gibi mobilya alanında da Dünya’nın en iyisi olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Çiftçi: “Biz yatırımlarımızı Torbalı’da yapıyoruz ve önceliğimiz de Torbalılı çalışanlar. Torbalılılardan oluşan bir kadro ile çalışmak istiyoruz. Açılan kurs bunun bir göstergesi. İnşallah ikincisi ve üçüncüsünü de açarız. Şu anda personelimizin yüzde 40′ı Torbalı’dan. Ticaret Odası ve diğer kurumlarımızın desteği ile bu oranı yüzde 80lere kadar çıkartmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

[yukarı]
css.php